Tarieven & Vergoedingen


Iedereen heeft een uniek verzekeringspakket. Informeer daarom bij uw verzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt. U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van vergoedingen bij uw verzekeraar.

Annuleringen
Annuleringen dienen 24 uur voor uw afspraak bekend te zijn. Bij gemiste of later geannuleerde afspraken is Fysiofit van Leiden genoodzaakt het consult bij u in rekening te brengen.


Algemene informatieFysio- en oefentherapie worden voor een deel uit de basis verzekering en voor het grootste deel uit de aanvullende verzekering vergoed. Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar blijft de oude verstrekking van voor 2004 in stand. Dat wil zeggen vanuit de basisverzekering blijft het volgende gedekt:
- Eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de basisverzekering (de rest vanuit de aanvullende verzekering).
- Kinderfysiotherapie door een geregistreerde kindertherapeut 18 behandelingen per indicatie per jaar (de rest vanuit de aanvullende verzekering).
- Behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst een volledige dekking vanuit de basisverzekering bij kinderen.

Chronische aandoeningen
- Vanaf de 10e behandeling wordt de vergoeding vanuit de basisverzekering geregeld.
- De eerste 9 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Vraag de lijst met chronische aandoeningen op bij uw therapeut en zorg verzekeraar.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?
Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Let op: er worden altijd een aantal behandelingen per jaar vergoed en niet per ziektegeval!